Historien bag funktionen – Københavns Universitet

Studenterambassadør > Historie

Historien bag funktionen

Studenterambassadøren blev oprettet i januar 2013 som en del af rektors handleplan efter Penkowa-sagen. Studenterambassadøren er den første og eneste af sin slags i Danmark.

Bedre hjælp til studerende

Funktionen blev oprettet som en del af den handleplan, universitetets rektor søsatte som opfølgning på sagen om den tidligere hjerneforsker Milena Penkowa. Her blev en studerende udsat for en falsk anklage om tyveri.

Bag beslutningen lå ønsket om at blive bedre til at hjælpe studerende, der bliver involveret i en sag på Københavns Universitet.

Fakta om Penkowa-sagen og rektors handleplan

Læs fakta om Penkowa-sagen og yderligere om rektors fempunktplan, som kom efter kammeradvokatens redegørelse i sagen.

Sådan lød Københavns Universitets pressemeddelelse, da det var besluttet, at de studerende fik en ambassadør.